Inleiding linkbuilding startpagina

In dit artikel ga ik jullie uitleggen hoe linkbuilding startpagina werkt. Online zijn er meer dan 100 startpagina’s te vinden. Let wel op dat je in de juiste categorieën en met unieke ankerteksten werkt. Wij hebben een maand lang bijgehouden hoeveel tijd dit in beslag neemt.

Het neemt gemiddeld 1 uur per week in beslag en als je een administratie bijhoudt van welke links je al gebruikt hebt dan kost het ongeveer 1,5 uur. Ook controleren wij 1x per maand hoeveel links er daadwerkelijk zijn geplaatst. Dit kan heel makkelijk op https://ahrefs.com/nl/backlink-checker. Heb je veel pagina’s laat dit dan doen door een SEO-expert of neem een abonnement op SEO-software. Ook kunt u SEO-software kopen voor een eenmalige prijs. In het nieuwe jaar nemen wij verschillende SEO-software programma’s onder de loep. Kunt u niet wachten typ het dan op de zoekmachine in of mail ons.

Waar je op moet letten bij linkbuilding startpagina:

Het belangrijkste bij linkbuilding startpagina is de Pagerank. Pagerank:

Dit geeft indicatie van de populariteit van een pagina. In begrijpelijk Nederlands zegt dit dus iets over de waarde die de zoekmachine zoals google aan jouw informatie geeft. Een pagina met meerdere zoekwoorden scoort vaak beter dan een pagina met weinig zoekwoorden. Maar zorg er wel voor dat domeinen en startpagina’s relevant zijn aan jouw pagina. Wanneer je pagina over koffie gaat en je laat een biermerk ernaartoe linken dan is dit niet relevant en zal je pagerank niet ten goede doen. Daarnaast maak je ook nog eens kans op een waarschuwing van Google. Dus bekijk goed welke zoekwoorden je op je pagina hebt staan en welke startpagina’s hierbij passen. De score per pagina kan verschillen. Het gaat dus specifiek om de pagina waarmee u linkbuilding toepast dus bijv. www.uwpagina.nl/uwproduct.

Domein autoriteit:

Hiermee wordt aangegeven hoe het domein zelf dus www.uwwebsite.nl in het algemeen scoort. Deze score is op elke pagina van je site gelijk maar kan je dus ook verbeteren met linkbuilding. Het principe werkt hetzelfde als bij pagerank maar verschilt dus in bijv. het aantal domeinen wat naar jouw site toe verwijst. Bij de meeste startpagina’s kun je 2-3 links plaatsen voor pagerank krijg je dan 2-3 punten en domein autoriteit maar 1 punt. De meeste sites komen niet boven de 30-35 uit maar met goede linkbuilding is een score van 70-80 haalbaar. Houd er wel rekening mee dat wanneer je van 5 naar 10 gaat dit makelijker gaat als van 50 naar 55.

Spamscore:

Een score van 1% -30% wordt beschouwd als een lage spamscore. Een score van 31% -60% wordt beschouwd als een gemiddelde spamscore. Een score van 61% -100% wordt beschouwd als een hoge spamscore.

Een spamscore van 30% of meer kan al zorgen voor een waarschuwing van google. Bij 31% of meer is de kans op een waarschuwing van google 50% of meer. Dit risico wil je niet lopen want wanneer google er achter komt kost dit dus je positie. Draag er zorg voor dat je wekelijks of maandelijks het zelfde aantal links plaats. Dus niet deze week 10 en volgende week 50 de algoritmes zullen dit herkennen en hiermee stijgt de spamscore van jouw site waardoor je lager in google komt.’ Dit noemen ze een natuurlijk linkprofiel. Wil je dit risico niet nemen en het uitbesteden aan ons? Informeer naar de prijzen en mogelijkheden door een mail te sturen naar seo@websiteweetje.nl

Stappenplan linkbuilding startpagina

Zorg er voor dat je telkens nieuwe titels bedenkt of niet teveel dezelfde titels voor jouw links gebruikt bij linkbuilding startpagina. Hiermee voorkom je dat google denkt dat jij een bot in zet voor linkbuilding. Ook dit kan in het ergste geval leiden tot een waarschuwing

volg het onderstaande stappenplan en het wijst zichzelf!

Stap 1

Om een voorbeeld te noemen gaan we naar www.uwpagina.nl daar kunnen we op link aanmelden drukken en dan volgt er een formulier.

Stap 2

Vul de volgende gegevens in: Uw emailvul hier het email adres in dat je gebruikt voor de marketing van je site Pagina: zoek hier de pagina die het beste bij jouw product past. Voorbeeld wanneer je in kantoorartikelen handelt typ je in kantoor. Rubriek: kies hier de specifieke rubriek waar jouw link het beste bij past (wanneer er meerdere rubrieken bij passen kies dan degene die bovenaan de betreffende pagina staat. Hoe beter in het zicht hoe meer kans dat je meer bezoekers ontvangt)

Linktitelvul hier een unieke titel in. Let op dat je niet te vaak dezelfde titel gebruiktURLVul hier de websitepagina in waarnaartoe gelinkt moet worden bijv. www.uwwebsite.nl/product Backlinkvul hier de pagina in waar de link naar de startpagina komt te staan bijv. www.uwwebsite.nl/links Beschrijving: hier kun je een beschrijving van je product invoeren. Dit is niet verplicht want dit komt niet op de pagina te staan. Echter willen sommige beheerders van startpagina’s meer informatie over jouw product of dient. Het kan geen kwaad om het in te vullen maar kost wel extra tijd.

Stap 3

Plaats de link naar de startpagina op jouw website

Stap 4

Druk op de knop vraag link aan en je aanvraag wordt verstuurd. De meeste startpagina’s controleren automatisch of je de link hebt geplaatst waardoor jouw link binnen 1-7 dagen zichtbaar is op de startpagina.

Op 16 november zijn wij zelf begonnen met het handmatig bijhouden van de links zodat wij jullie in het nieuwe jaar een indruk kunnen geven hoe het er uit ziet. Wij houden deze bij tot 31 december en zullen in februari van het nieuw jaar het resultaat plaatsen.