Informatie over Whatsapp marketing

Wist u dat er dagelijks wel zo’n 65 miljard appjes worden verstuurd wereldwijd en dat WhatsApp in wel 109 landen als standaard platform word gebruikt voor het versturen van berichten.

Daarnaast zijn er zelfs al geruchten over dat WhatsApp advertenties wil gaan implementeren in de app.
Deze komen in het status gedeelte van de app te staan. Helaas is het nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren.
Maar voor bedrijven is dit de manier om hun producten ook via WhatsApp op een eenvoudige manier te gaan verkopen

Het ontstaan van WhatsApp Business:

Op de Nederlandse markt is de app begin 2019 uitgerold. Het doel van deze Business app is om klanten en bedrijven nauwer met elkaar te verbinden.
Daarnaast is het volledig gratis voor alle bedrijven.
Via een bedrijfsprofiel heeft u de mogelijkheid om belangrijke informatie over uw bedrijf in te stellen. Denk hierbij aan een telefoonnummer, website, Openingstijden en een korte bedrijfsomschrijving. Dit word dan zichtbaar in het status gedeelte van de app.

Wat zijn de voordelen ?

 

1.
U verkort de communicatie tijd tussen u en uw klant
2.
Acties en promoties kunt u nu via een extra platform delen. Dit zorgt weer voor meer verkoopopties en een groot bereik!
3.
U kunt verschillende verzendlijsten maken.
Bijvoorbeeld : Bestaande klanten een kortingsactie sturen via een verzendlijst of Nieuwe klanten een speciale aanbieding sturen via weer een andere verzendlijst.

Whatsapp business voor uw bedrijf Meer verkopen met behulp van WhatsApp


4.
U kunt een automatische begroeting of afwezigheidsmelding instellen. Dit heeft als grote voordeel dat buiten de openingstijden de klant toch weet dat zijn of haar bericht is ontvangen door het bedrijf. Vaak blijkt dat ze dan toch geduld hebben op een antwoord voor ze verder gaan kijken.
5.
U kunt een QR code genereren waardoor uw klanten via een korte handeling bij uw bedrijf terecht komen.
6.
Ook voor vaste telefoon nummers is het mogelijk om een account aan te maken bij WhatsApp. Dus klanten kunnen u voortaan op het vaste nummer een bericht sturen waardoor ze geen wisselende nummers in hun telefoon hebben staan en u dus makkelijker weten te vinden.
7.
Binnenkort gaat er naar verwachting een payment functie worden ontwikkeld door WhatsApp. Dit betekend dat u klanten dus letterlijk iets via de chat kan gaan verkopen.

Recentste ontwikkelingen van WhatsApp Business :

 

Je kunt sinds kort WhatsApp integreren met je Facebook account.
Het word dus voor de klant makkelijker om contact met u op te nemen. Vaak vinden klanten het veel moeite om een contactformulier op de website in te vullen. Via WhatsApp kunnen ze dus gemakkelijk hun vraag stellen zonder lange tijd te besteden aan het invullen van gegevens. U kunt deze later nog altijd aan uw klanten vragen indien dit nodig blijkt.